Türkiye, Tarife Savaşlarına Hazırlanmalı

ÖZ İPLİK İŞ Genel Başkanı Rafi Ay: Türkiye Hazır Giyimde Tarife Savaşlarına Hazırlıklı Olmalı

ÖZ İPLİK İŞ Genel Başkanı Rafi Ay, ABD Başkanı Trump’ın açıkladığı ve sonrasında Çin haricindeki ülkeler için 90 gün süreyle ertelediği tarifelerin geleceğinin belirsiz olduğunu belirtti. Ay, Türkiye’nin bu süreci hazır giyim sektörü ve emek sorunları için bir fırsata çevirmesi gerektiğini vurguladı.

Rafi Ay, ABD’nin koruma duvarlarını yükseltmesine karşın Türkiye’nin daha düşük gümrük tarifeleri ile fırsatlar elde edeceğine dair söylemlerin yapıldığını ancak Türkiye’nin karşı karşıya olduğu risklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. Ay, “Trump tarifelerinin etkileri henüz net değil ancak uygulanırsa Türk hazır giyim sektörünü olumsuz etkileyebilir” dedi.

Rafi Ay, tekstil, hazır giyim ve deri sektörlerindeki emek sorunlarının arttığını ve işçilerin örgütlenmesinin önemine değinerek, sektörün markalaşması ve katma değerli ürünlere olan talebin artması için sendikalı, toplu sözleşmeli çalışmanın tek çözüm olduğunu dile getirdi. Ay, Türk işçilerinin ülkenin sanayileşmesinde önemli bir rol oynadığını belirterek, işverenlerin ve ekonomi yöneticilerinin sorumluluklarını hatırlattı.

Ay, Türkiye’ye verilen markalı ürünlerde azalma olduğunu ve hazır giyim üreticilerinin diğer ülkelerde yatırımlara yöneldiğini söyledi. Hazır giyim sektöründe artan ithalatın önüne geçmek için Türkiye’nin tarife savaşlarına hazırlanması ve koruma duvarlarını kaldırması gerektiğini belirtti.

Genel Başkan Ay, taşıt araçlarında yaşanan sürecin benzer bir şekilde hazır giyim sektöründe de yaşanabileceğini vurgulayarak, Türkiye’nin üretimine sahip çıkması gerektiğini dile getirdi. Ay, ülkelerin ticaret savaşlarına ek olarak imalatçı kimliği kazanmak için mücadele ettiğini ve yabancı sermayeye olan bağımlılığın sorgulanması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Haber Linki

Related Posts

TZOB Başkanı’ndan şok zirai don açıklaması: ‘Üreticinin elinde yüzde 10 civarında ürün kaldı’

Zirai donun etkisiyle tarım ürünlerinde büyük kayıplar yaşanıyor. TZOB Başkanı, üreticilerin elinde kalan ürün miktarının düşük olduğunu ve donun birçok üründe rekolteyi ciddi şekilde etkilediğini belirtti. Ayrıca, fiyatlar üzerindeki artışlar ve girdi maliyetlerindeki yükseliş de ekonomiyi zorluyor.

Operasyonların borsaya etkisi: Günün ilk yarısında geriledi

Sabahın ilk saatlerinde Borsa İstanbul’da manipülatif hareketler yaptığı tespit edilen 15 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından güne yatay başlayan BIST 100 endeksi günün ilk yarısında yüzde 0,83 değer kaybederek 9.147,9 puana indi.

Bakan Kurum’dan Kanal İstanbul sorusuna cevap

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “Kanal İstanbul ile ilgili bir konu şu anda gündemimizde yok” dedi. Bakan Kurum ayrıca “Kanal İstanbul üzerinden polemik yaratmak, konuyu başka alanlara çekmek çabası milletimiz nezdinde karşılıksız kalacaktır.” diye ekledi.

S&P Global’den kritik açıklama: Bankaların performansı Merkez Bankası’nın atacağı adımlara bağlı

S&P Global Ratings Finansal Kurumlar Direktör Yardımcısı Anais Ozyavuz, Merkez Bankası’nın atacağı adımlara göre bankaların performansının belli olacağını açıkladı.

Bakan Göktaş açıkladı: Evlenecek gençlere indirim müjdesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 8 Nisan’da başvuruları başlayan doğum yardımlarına 287 bin 518 ailenin başvurduğunu açıkladı. Göktaş, “İlk ödemelerimizi Anneler Günü’nün de içerisinde olduğu Mayıs ayında annelerimizin hesaplarına yatıracağız” dedi.

Konya’nın tarım devi iflas etti

Tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren Ereğli Bereket Tarım, konkordato talebinin mahkemece reddedilmesinin ardından iflas etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir