Sektör ve akademi Fikri Mülkiyet Hukukunu İZÜ’de tartıştı

Üniversitelerden Fikri Mülkiyet Sempozyumu

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen sempozyum, büyük ilgi gördü.

Acar: Dijitalleşme ve Fikri Mülkiyet

İZÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, dijitalleşmenin hız kazandığı günümüz dünyasında fikri mülkiyetin korunmasının önemine değindi. Acar, bu konuda şunları söyledi: “Dijitalleşmenin hızlandığı bu dönemde, fikri mülkiyet haklarının korunması oldukça zor bir hale geldi. Bu süreçte, fikri mülkiyet unsurlarının korunması giderek karmaşık hale geliyor.”

Oğurlu: Yaratıcılık ve Fikri Mülkiyet Koruması

BAUN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu ise fikri mülkiyet haklarının yaratıcılığı ve üretimi doğrudan etkilediğine dikkat çekti. Oğurlu şunları ifade etti: “Korunmayan yerde eser üretmek mümkün değil. Hakların çiğnenmesi, motivasyonu olumsuz etkiler.”

Durak: Fikri Mülkiyet ve Ekonomi

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, fikri mülkiyetin ekonomi ve günlük yaşamda giderek daha fazla önem kazandığını belirtti. Durak, markaların ve patentlerin artık şirket değerinin temelini oluşturduğunu vurguladı.

Forta: Dijital Müzik ve Fikri Mülkiyet

MÜYAP Genel Koordinatörü Bülent Forta, dijitalleşmenin müzik endüstrisinde yarattığı değişime değindi. Forta, hukukun bu gelişmelere uyum sağlamasının önemine vurgu yaptı.

Ergül: Müzik Üretim Süreci ve Fikri Mülkiyet

MESAM Başkanı Recep Ergül, müzik üretim sürecinin zorluklarına dikkat çekerek, yapımcıların büyük riskler aldığını belirtti. Ergül, yapımcıların büyük yatırımlar yaparak eserleri sahneye taşıdığını ifade etti.

Related Posts

Liselerde eğitim öğretim süresi düşecek mi? Bakandan flaş yanıt

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürüleceği iddiaları hakkında, AKP’nin TBMM grup toplantısı öncesi açıklamada bulundu.

CUMA NAMAZI SAATİ KAÇTA 4 TEMMUZ 2025 (İstanbul, Ankara, İzmir ve il il) | Bu hafta cuma namazı kaçta kılınacak, kaç dakika sürer? Cuma namazı nasıl kılınacak, kaç rekat? Tüm illerimizin cuma namazı saatleri!

Cuma namazı saati İstanbul, Ankara, İzmir ve il il belli oldu. Müslümanların gündemine gelen cuma namazı kaçta kılınacak? sorusu Diyanet İşleri Başkanlığı 4 Temmuz cuma namazı vakitleri ile yanıt buldu. Bu hafta ‘Geçmişe İbretle Geleceğe Ferasetle Bakalım’ konulu cuma hutbesinin okunmasının ardından, 81 ilde öğle ezanı sonrası cuma namazı eda edilecek. Cuma namazı, akıllı, buluğ çağına erişmiş, sağlıklı, hür ve mukim Müslüman erkeklere farz kılınmıştır. Tüm illerin cuma namazı saatini Diyanet namaz saatleri üzerinden yada hurriyet.com.tr üzerinden öğrenebilirsiniz… Peki, cuma namazı saat kaçta kılınacak, kaç dakika sürer? Cuma namazı kaç rekat, nasıl kılınır? İşte, 4 Temmuz tüm illerin (81 il) cuma namazı saati öğrenme ekranı ve kılınışı hakkında detaylar.

İstanbul’da bu hafta birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak

İstanbul’da bu hafta birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden yazar Asım Bezirci adına sempozyum düzenlenecek

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden yazar Asım Bezirci adına sempozyum düzenlenecek

ÖSYM Başkanı Ersoy duyurdu: Sınav sonuçları en geç 22 Temmuz’da açıklanacak

ÖSYM Başkanı Ersoy duyurdu: Sınav sonuçları en geç 22 Temmuz’da açıklanacak

20 milyon öğrenci için tatil zili

İlk ve ortaöğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 20 milyon öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girdi.